Marketing voor makelaars: domineer je regio

Makelaars weten het maar al te goed. De concurrentie in de vastgoedsector kan moordend zijn. Niet alleen zijn er je concullega’s, maar ook allerlei platformen en alternatieve bedrijven die de kop opsteken. Als je onderneming niet weerbaar genoeg is en geen krachtige online aanwezigheid heeft, dan is er werk aan de winkel. Als je in deze digitale tijd verder wilt groeien, dan is gespecialiseerde online marketing voor makelaars op maat essentieel! 

 

De Details heeft een sterke specialisatie in het succesvol ondersteunen van vastgoedondernemingen zoals makelaars met hun marketing. Wij helpen al jaren makelaars en andere spelers in de vastgoedsector met onze bewezen marketingstrategie. Voor onze makelaarmarketing gebruiken wij een slim uitgewerkte combinatie van online adverteren, copywriting en SEO. Zo behalen wij snelle en duurzame resultaten waar uw onderneming nog jaren de vruchten van kan plukken. 

 

Benieuwd wat de marketing voor Makelaars van De Details voor jouw bedrijf kan doen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande formulier of info@dedetails.be. Wij bespreken graag wat de mogelijkheden voor je makelaarskantoor zijn!

Waaruit bestaat onze marketing voor makelaars

Om ervoor te zorgen dat je het maximale potentieel haalt uit de marketing voor je makelaarskantoor werken we met een bewezen marketingmix. Deze strategie en zorgvuldig afgewogen marketingmix helpt je in elke fase van je marketing – en erna – nieuwe klanten aan te trekken. Dit is hoe wij marketing voor makelaars doen:

1. Copywriting

In de eerste fase stellen we jouw website op punt door middel van krachtige copywriting. We schrijven voor jou converterende teksten of passen de reeds geschreven tekst aan volgens de principes van copywriting. 

Door je website helemaal op punt te laten stellen door onze copywriters, kunnen we de bestaande bezoekers vaker overtuigen om klant te worden. Er is dus een onmiddellijke impact op je onderneming. 

Deze converterende teksten hebben ook een impact op de effectiviteit van de SEA en SEO die we voor je kunnen uitvoeren. Daarom is dit een cruciale stap die door ons als eerste wordt uitgevoerd. 

2. SEA – Google ads voor makelaars

Om de nieuwe teksten direct te laten opbrengen, raden we aan om ook SEA te doen. SEA is het online adverteren op zoekmachines zoals Google. Hierdoor sta je automatisch bovenaan in de zoekresultaten wanneer iemand zoekt op een zoekterm waar jij op adverteert. 

SEA heeft het voordeel dat het onmiddellijk werkt. Je kan dus vanaf de eerste dag al nieuwe leads verzamelen en je klantenbestand uitbreiden. Aangezien adverteren geld kost per klik, is het belangrijk dat je website overtuigend is om daadwerkelijk klant bij jou te worden. Om je ads zo winstgevend mogelijk te maken beginnen we daarom met krachtige copywriting.

3. SEO voor makelaars

SEO is het technisch en inhoudelijk optimaliseren van een website met als doel deze website hoog in de relevante Google zoekresultaten te laten verschijnen.

Aangezien SEA effectief is maar stopt op het moment dat je niet meer betaalt voor kliks, heb je ook een winstgevende strategie op lange termijn nodig. 

SEO is de perfecte aanvulling op online adverteren. SEO kan – wanneer dit professioneel wordt aangepakt – meerdere jaren cliënten binnenhalen voor makelaars. Het nadeel van SEO is dat het langer duurt dan SEA om resultaat te zien, echter is de totale opbrengst en winst van SEO voor makelaars vaak een significant veelvoud van wat er in werd gestoken. 

Wij starten onze SEO simultaan met copywriting. Door onze seo-copywriting haal je sneller resultaat en sta je vlotter organisch hoog in de zoekresultaten. Dit zorgt voor meer bezoekers via Google die ook vaker klanten worden. In tegenstelling tot SEA is het helemaal gratis wanneer iemand klikt op jouw website als deze tussen de gewone zoekresultaten staat.

Naast SEO-teksten zorgen we er ook voor dat de technische kant van je site in orde is. Zo pikt Google je nieuwe pagina’s sneller op en laadt de website razendsnel.

marketing voor makelaars

Hoeveel kost marketing voor makelaars?

Bij De Details werken we op maat van jouw kantoor. Elke regio is anders. Er kan meer competitie zijn, een andere doelgroep enz. Toch willen we zo transparant mogelijk zijn. Het voorzien van je website van SEO copywriting teksten kan al vanaf 740,- euro. 

Met dit kleinste pakket kun je je makelaarskantoor een duwtje in de rug geven of je beginnende onderneming op de kaart zetten. Dit is geschikt voor net beginnende makelaars of zij die weinig tot geen echte directe concurrentie in de regio hebben. 

Als je wel moet concurreren met andere makelaars en in een competitieve regio zit, dan kies je best voor een pakket met maandelijkse marketing voor makelaars. Daarin zit copywriting, SEO en SEA. Kortom, alles wat je nodig hebt om snel en effectief te groeien.

Hoe snel zie je resultaat?

Het belangrijkste van elke marketingstrategie voor makelaars is dat het aantal leads en cliënten toenemen. Door onze makelaarsmarketing zie je vaak snel de eerste resultaten. Doordat wij beginnen met SEO-copywriting worden je bestaande pagina’s overtuigender en worden meer bezoekers effectief cliënt. 

Wanneer de copywriting op orde is (5 a 10 dagen) kan een een SEA campagne opgestart worden. Deze heeft meestal dezelfde week al een impact op jouw zaak. Over het algemeen gezien ziet meer dan 90% van de makelaars resultaat in de eerste 2 weken Google ads.

Tijdens dit hele proces zijn wij ook druk bezig met de SEO van je website. SEO zorgt ervoor dat je site hoog in de zoekresultaten van Google komt te staan. Dit duurt echter meestal meerdere weken (8 tot 12), maar levert vaak voor meerdere jaren nieuwe cliënten, ook na de marketing wordt verminderd of stilgelegd. 

Heb je nog vragen of wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande formulier en onze makelaarmarketing expert helpt je graag verder!