Marketing voor schoonheidssalons: laat je salon snel en duurzaam groeien

Ben je een schoonheidssalon begonnen of wil je je bestaande salon verder laten groeien? Dan heb je krachtige online marketing voor je schoonheidssalon nodig! Het valt immers niet te ontkennen dat mensen tegenwoordig voornamelijk digitaal op zoek gaan naar een schoonheidssalon.

 

Met online marketing op maat kan je snel meer lokale cliënten aantrekken en verhoog je de omzet en winst van je salon. Daarnaast helpt het je ook om naambekendheid te verwerven en een echt ‘brand’ te worden.

 

De Details helpt jouw salon om de lokale markt te veroveren met toepassing van kwalitatieve copywriting en SEO. Daarnaast kunnen we je ook helpen om een converterende Google Ads strategie op te zetten. 

 

De prijs voor onze marketing voor schoonheidssalons start al vanaf 495,- euro. Wij werken met transparante tarieven zodat je altijd exact weet hoeveel de investering om je schoonheidssalon in de kijker te plaatsen kost. 

 

Neem nu vrijblijvend contact met ons via het formulier of info@details.be op en wij helpen je graag verder! Wil je meer informatie over onze marketingtechnieken, lees hieronder gerust verder!

Waaruit bestaat krachtige marketing voor een schoonheidssalon?

Elk schoonheidssalon heeft een andere marketingmix nodig. Elk salon is uniek. Je bent namelijk het enige salon in jouw specifieke regio, met jouw specifieke prijzen, cliënten en specialisaties. Het spreekt voor zich dat de exacte invulling van de perfecte marketingstrategie op maat van je onderneming moet gebeuren. 

Toch zijn er enkele methodes die zo goed als altijd terugkeren wanneer je je salon wilt laten groeien met online marketing. 

1. SEO voor schoonheidssalons

SEO (‘Search Engine Optimization’) is de techniek die ervoor zorgt dat jij bovenaan de zoekresultaten in Google staat wanneer iemand op zoek gaat naar een schoonheidssalon in jouw buurt. Door het toepassen van onze bewezen lokale SEO strategie helpen we jouw website snel en hoog te ranken in Google. 

Het spreekt voor zich dat het grootste deel van de mensen Google gebruiken om een schoonheidssalon te zoeken. Een goed uitgedokterde SEO strategie maakt hier handig gebruik van. 

Door duurzame en goed uitgevoerde SEO kun je jarenlang nieuwe cliënten binnenhalen. Je blijft namelijk jaren hoog in de zoekresultaten van Google staan. Hoewel het stijgen in Google even duurt is dit dé manier om je salon voor een lange tijd te verzekeren van een hogere omzet en nieuw cliënteel. 

2. Google Ads en Facebook ads voor schoonheidssalons

Wil je snel nieuwe klanten binnenhalen en je agenda voor deze maand volboeken? Dan zijn Google en Facebook Ads voor je schoonheidssalon een interessante optie! Door te adverteren op deze platforms kun je dezelfde dag nog je potentiële cliënten bereiken en overtuigen een afspraak bij je in te boeken.  

Google Ads en Facebook advertenties voor je salon renderen onmiddellijk, maar stoppen zodra je het budget stopzet. Door ook te investeren in SEO kun je op een lange termijn gratis extra cliënten binnenhalen. Ads en SEO zijn een krachtige combinatie die elkaar aanvullen. 

3. Copywriting en content marketing

SEO en eventuele bijkomende ads zorgen voor een pak nieuwe bezoekers op je website. Copywriting en content marketing hebben als doel om deze nieuwe bezoekers om te toveren in nieuwe betalende klanten. 

Copywriting is de kunst van het schrijven van commerciële teksten. Denk bijvoorbeeld aan advertenties op televisie of teksten op e-commerce websites. Deze teksten worden geschreven door professionals en hebben als doel meer inkomsten te genereren.

Content marketing gaat over het bereiken en overtuigen van website bezoekers door middel van ‘content’, dit kan geschreven tekst zijn (blogs) maar ook videos, animaties, podcasts, enz.

Copywriting en content marketing helpen de SEO en SEA (Google Ads) investering nog meer te laten renderen. SEO (en SEA) zorgen voor (veel) meer bezoekers op je website. Copywriting en content marketing zorgen ervoor dat deze bezoekers effectief klant worden.

Dit is een essentieel deel van marketing en de copywriters van De Details zijn absolute toppers als het aankomt op copywriting voor schoonheidssalons!

marketing voor schoonheidssalons

Wat kost marketing voor schoonheidssalons?

Hoeveel de marketing voor je schoonheidssalon kost hangt af van jouw specifieke doelen en hoe hard je wil inzetten op de groei van je onderneming. Ben je net begonnen of wil je een duwtje in de rug, dan kun je bij De Details al vanaf 495,- euro je marketing op punt laten stellen. 

Wil je je schoonheidssalon tot een echte regionale speler laten uitgroeien of heb je meerdere vestigingen die je marktaandeel wilt laten innemen? Dan zal een basispakket marketing wellicht niet voldoende zijn. In dat geval wordt best via een maandelijks abonnement gewerkt. 

Bij dergelijke maandelijkse abonnementen gaan we naast websiteteksten voor je schoonheidssalon ook bijkomende landingspagina’s, blogs en eventueel SEA (Google Ads) voor je ontwerpen.  

Hoe snel rendeert je investering?

Het marketingbudget voor je schoonheidssalon kun je vaak relatief snel terugverdienen. Bovendien zal je er op lange termijn vele malen meer uit halen. Het is niet ongewoon dat schoonheidssalons door de toepassing van een combinatie van SEA (Google Ads) en copywriting dezelfde week al hun investering hadden terugverdiend.

Er zijn enkele factoren die je terugverdientijd en return on investment sterk beïnvloeden. Dit zijn de volgende:

  • Het geïnvesteerde bedrag
  • Welke marketingopties je kiest
  • Klanten die je aankunt per dag of week
  • Je prijs per uur of dienst

Bij De Details denken we graag na over hoe we het maximale uit jouw marketingbudget kunnen halen en welke marketingopties het beste passen bij jouw schoonheidssalon.

Contacteer ons

De Details heeft de nodige ervaring en expertise om jouw schoonheidssalon te helpen groeien. Onze bewezen marketing voor schoonheidssalons is perfect om je salon snel aan nieuwe klanten te helpen. Wij focussen ons op het halen van een duurzaam resultaat waardoor je snel en voor lange tijd extra omzet en cliënteel uit je marketing voor het schoonheidssalon haalt. 


Neem nu vrijblijvend contact met ons op via info@dedetails.be of via het onderstaande formulier en wij helpen je graag het maximale uit je onderneming te halen