SEO Productbeschrijving laten maken: verkoop meer dankzij onze copy

Heb je een webshop of verkoop je op Bol en Amazon? Dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk productbeschrijvingen zijn. Niet alleen moet je productbeschrijving alle nodige informatie bevatten, deze moet de klant ook overtuigen om het product – en liefst nog een upsell – te kopen!

Naast copywriting is de online vindbaarheid van je productbeschrijving & product ook bijzonder belangrijk. Je wilt uiteraard dat jouw productbeschrijving zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komt als iemand zoekt op wat jij verkoopt. Daarvoor zijn de principes van SEO cruciaal.

Als je een SEO-productbeschrijving wilt laten maken dan kun je rekenen op De Details. Wij hebben een jarenlange ervaring en bewezen resultaten in het schrijven van overtuigende productteksten die online gevonden worden en verkopen! 

Neem nu vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen.

Waarom je productbeschrijving laten maken door een professional?

Een productbeschrijving schrijven kan iedereen. Een productbeschrijving schrijven die een hoge conversie heeft en online gevonden wordt is een heel stuk moeilijker. Je productbeschrijving laten maken door een professional heeft enkele duidelijke voordelen waarmee je je investering bijzonder snel terug kunt verdienen. 

 

  • Hogere bestelwaarde per order – ongeacht of je te maken hebt met iemand die elke week bij je koopt of dit slechts eenmaal zal doen, je wilt altijd een zo hoog mogelijke bestelwaarde per order. Door een professional je productbeschrijving te laten schrijven kun je mensen overtuigen, niet alleen om het product te kopen waarvoor ze komen, maar ook bijhorende producten. Via deze upsells en cross-sells kun je je winst per klant gevoelig verhogen. 
  • Hoger conversiepercentage – je webshop heeft misschien al een degelijk aantal bezoekers, maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal iets kopen. Een van de belangrijkste factoren die het conversiepercentage bepalen zijn de teksten op je site. Deze moeten mooi en overtuigend zijn. Onze copywriters weten exact hoe ze jouw doelgroep kunnen verleiden om actie te ondernemen en je producten of diensten te kopen. 
  • Lagere retours – een heldere productbeschrijving die je klant helemaal heeft overtuigd van het product helpt je om je retourpercentage laag te houden. Een heldere productbeschrijving benoemt ook de voornaamste negatieve elementen en laat geen belangrijke informatie weg. Een getalenteerde copywriter zorgt er echter voor dat dit geen probleem vormt voor je klant. Door je klant helemaal te overtuigen van het product, incl. het negatieve, daalt je retourpercentage significant. 
  • Betere zichtbaarheid in Google – een productbeschrijving die werd geschreven volgens de principes van SEO zal hoger in Google staan. Door hoog in Google te staan wanneer iemand zoekt op een product dat jij verkoopt zullen uiteraard heel wat meer mensen naar je site komen. Door een sterke copywriter in te schakelen voor je productbeschrijvingen te maken zullen heel wat van deze bezoekers ook daadwerkelijk je product kopen. 
    Effectievere advertenties – als je al adverteert of van plan bent te adverteren op Google, zorg je best dat je krachtige productbeschrijvingen hebt. Door je conversies per klik te verhogen haal je vanzelfsprekend meer uit je advertentiebudget en kun je heel wat eenvoudiger je onderneming schalen.
productbeschrijving laten maken

Hoeveel kost een productbeschrijving laten schrijven?

Bij De Details werken we met heldere tarieven om jouw product van een converterende SEO productbeschrijving te voorzien. Wij werken met dezelfde tarieven voor een Bol, Amazon of webshop. Het is uiteraard ook mogelijk om een grotere hoeveelheid beschrijvingen aan te kopen om een staffelkorting te krijgen en deze verspreiden over enkele weken als je producten online komen. 

Heb je nog vragen over het laten schrijven van productbeschrijvingen of wil je met ons aan de slag? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Vaak gestelde vragen over productbeschrijvingen laten maken

Hoe lang is een goede productbeschrijving?

Dit hangt sterk af van het product en de doelgroep. Bij De Details maken we op basis van onze data een onderscheid tussen impulsieve en informatieve aankopen. De productbeschrijvingen voor een impulsieve aankoop zijn korter en meer to the point dan een informatieve aankoop. 

De reden waarom de beschrijving van een impulsaankoop product korter is, is omdat je de potentiële klant geen analysis paralysis wilt geven en overladen met informatie. Je bevestigt eenvoudigweg wat de klant wil horen over het product en trekt hem over de streep om nu zijn bestelling te plaatsen. 

Een informatief product is vaak duurder en zit wat technischer in elkaar. Iemand die een elektrische fiets wilt kopen, zal vaak verschillende types overwegen en meerdere websites afschuimen. Als je een productbeschrijving laat maken door De Details zorgen we ervoor dat deze klant de nodige informatie krijgt en helemaal warm loopt om juist bij jou te bestellen.  

Lezen mensen lange productbeschrijvingen? 

Ja en nee. Veel mensen lezen meer van de beschrijving dan wat je zou denken. Echter zijn er bepaalde elementen die mensen vaker gaan lezen en met meer aandacht. Dit is bijvoorbeeld de inleiding en het slot. 

Echter kun je door middel van een slimme lay out zoals bullet points en vinkjes de aandacht van de lezer op een natuurlijke wijze door de tekst lezen. Wanneer de lezer meer tijd investeert in het lezen van de productbeschrijving wordt zijn emotionele connectie met het product groter en is de kans dat hij of zij zal bestellen ook hoger. 

Hoeveel productbeschrijvingen kan ik laten maken door De Details? 

De Details is door het garanderen van kwaliteit en professionaliteit doorheen de jaren sterk opgeschaald. Daardoor kunnen we meer eenvoudig tientallen of zelfs honderden productbeschrijvingen per week afleveren. 

Uiteraard hangt dit ook deels af van de niche van uw product. Bij bijvoorbeeld medische en technische producten zal de output wat lager liggen om de kwaliteit te garanderen.