Vacatureteksten laten schrijven: werf sneller en goedkoper werknemers

De arbeidsmarkt is geen makkelijke plek om te navigeren. Het aanwerven van de juiste mensen is een pijnpunt voor vele ondernemingen. De concurrentie is vaak moordend. 

Wil je kwalitatieve nieuwe werknemers vinden? Dan heb je in elk geval een sterke vacature nodig. Veel ondernemers hebben niet de tijd en expertise om zelf een geoptimaliseerde vacature uit te schrijven.

Je vacaturetekst Door De Details laten schrijven zorgt ervoor dat de vacature is opgesteld door professionals en zo kun je de job sneller laten invullen en betere kandidaten aantrekken.

Door je vacatures te laten schrijven door een professionele copywriter overtuig je het juiste talent om bij jouw KMO te solliciteren. Daarnaast krijg je ook meer relevante sollicitaties waardoor je heel wat meer keuze hebt uit kandidaten. Doe je beroep op ons, dan kun je je vacaturetekst in het Engels, Frans, Duits en Nederlands bestellen.

Wil je al een professionele vacaturetekst laten schrijven voor je onderneming vanaf 90,-? Neem dan nu contact met ons op via het formulier of via info@dedetails.be en wij sturen je een vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag.

Waarom kiezen voor De Details voor je vacaturetekst

Ervaren copywriters: onze copywriters hebben een extensieve ervaring in human resources en bijgevolg in het schrijven van vacatures voor zowel KMO’s als multinationals. Ongeacht of je 1 vacature nodig hebt of 50 verschillende posities wilt vullen, wij weten hoe we je ideale kandidaat aanspreken.

Online vindbaar: wij schrijven vacatures die niet alleen de potentiële kandidaat aanspreken op zijn wensen en noden, maar optimaliseren de vacaturetekst ook voor Google Jobs. Zo wordt je vacature eenvoudig gevonden wanneer de juiste werkzoekende zoekt op Google. Dit helpt je heel wat meer kandidaten te vinden en om de open positie vlot in te vullen. Het posten op gespecialiseerde platforms als LinkedIn behoort ook steeds tot de mogelijkheden.

Snelle oplevering: als je een open vacature hebt in je bedrijf wil je deze meestal zo snel mogelijk opvullen. Wij kunnen jouw vacatures in een korte tijd opleveren zodat je meteen op zoek kunt gaan naar je nieuwe werkkracht. Ook als je meerdere vacatures wilt kunnen wij deze snel opleveren zonder in te boeten op kwaliteit.

Schaalbare oplossing: ongeacht of u nu een enkele vacature tekst nodig heeft of vijftig, op De Details kunt u rekenen voor een snelle en kwalitatieve oplevering. Wij zijn een marketingbureau die ervaring heeft in grote projecten waar tijd een belangrijke factor is.

vacaturetekst laten schrijven

De voordelen van een professioneel geschreven vacaturetekst

De meeste ondernemingen zullen zelf of intern een vacature laten schrijven. Vaak wordt dit werk gedelegeerd aan een persoon zonder concrete ervaring ermee. In de praktijk zie je echter dat een professionele vacaturetekst zichzelf zo goed als direct terug gaat verdienen. Daar zijn enkele belangrijke redenen voor.

1. Overtuigt topkandidaten

Als je bedrijf het beste beschikbare talent wil aantrekken, dan is je vacaturetekst een cruciale factor. Wij zorgen ervoor dat het profiel dat je wilt zin heeft om bij jou aan de slag te gaan en gaat solliciteren op je open positie. Zo heeft jouw bedrijf meer keuze tussen relevante kandidaten om jouw vacature op te vullen.

2. Sterkere onderhandelingspositie

Door onze vacatureteksten zijn kandidaten enthousiast om bij je aan de slag te gaan. Dat geeft jouw onderneming een beter uitgangspunt om de onderhandelingen over loon, extra-legale voordelen en andere zaken aan te gaan. Berekend op basis van de tewerkstellingstijd betekent een betere onderhandelingspositie een significante kostenbesparing voor je organisatie. 

3. Onderscheid je bedrijf

Een topkandidaat heeft de vacatures voor het uitkiezen en reageert niet op alles wat hij ziet. Door een vacaturetekst te laten schrijven door De Details heeft je onderneming een streepje voor op je concurrentie. Jouw professionele vacature zal vaker gelezen worden en meer relevante kandidaten zullen ook actie ondernemen en bij jou – en niet de concurrentie – solliciteren. 

4. Advies op maat

Door onze ervaring in het schrijven van vacatures, weten we ook waar deze het beste geplaatst worden. Wij kunnen op basis van onze ervaring je onderneming adviseren in het kiezen van een advertentieplatform of campagne. Daardoor krijgt je vacaturetekst de optimale kansen om jouw droomwerknemer aan te trekken! 

5. PR voor je bedrijf

Een vacaturetekst laat je bedrijf van de beste kant zien. Een slimme copywriter weet dat ook mensen die op dit moment niet solliciteren de vacature te zien kunnen krijgen. Wij schrijven de vacature zo dat iedereen die ze leest – sollicitant of niet – direct een positief gevoel heeft over je onderneming.d

Wat kost een vacaturetekst laten schrijven

Bij De Details werken we met heldere prijzen wanneer het gaat om vacatureteksten. Hieronder vind je een tabel met onze prijzen en wat daar allemaal in inbegrepen zit. Het is uiteraard ook mogelijk om meerdere vacatures in eenmaal te bestellen en een of meerdere vacatures pas te laten schrijven wanneer er een jobopening in uw bedrijf vrijkomt. Zo kunt u optimaal genieten van onze staffelkorting.

1 tot 5 vacatures

Levering binnen de 3 werkdagen
125
Per stuk
 • Intakegesprek
 • Snelle levering
 • Op maat van je bedrijf
Populair

5 tot 10 vacatures

Levering binnen de 3 werkdagen
110
Per stuk
 • Intakegesprek
 • Snelle levering
 • Op maat van je bedrijf
KMO topper

10+ vacatures

Levering overeen te komen
90
Per stuk
 • Intakegesprek
 • Snelle levering
 • Op maat van je bedrijf
Voordeligst

Lijkt dit je wat? Neem dan nu vrijblijvend contact op met ons en we bespreken graag de mogelijkheden met je! 

tekst voor vacature laten schrijven

Vaak gestelde vragen over vacatures laten schrijven

Hieronder vind je de vaakst gestelde vragen over vacatureteksten laten schrijven voor je bedrijf. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur gerust een e-mail naar info@dedetails.be en wij helpen je graag verder! 

Hebben jullie een gespecialiseerde vacaturetekst copywriter?

Ja! Bij De Details hebben we intern een copywriter vacaturetekst expert die bijna niets anders doet dan wervende vacatures voor klanten schrijven. Elke vacaturetekst die geschreven wordt bij ons komt onder de ogen van een specialist met jaren ervaring. Zo kun je er altijd zeker van zijn dat een bekwame copywriter naar je vacaturetekst kijkt en je de beste kandidaten gaat aantrekken. 

Hoe schrijf je een wervende vacaturetekst?

Wil je toch zelf een wervende vacaturetekst schrijven dan zijn er enkele vier principes die je best toepast.

 1. Begin met een intake gesprek met je ideale kandidaat. Om te weten waar een bepaald profiel (niet) naar zoekt, spreek je best eens met een gelijkaardig profiel. Dit kan een intern iemand zijn of iemand die je zelf benadert. Op die manier krijg je een beter inzicht in waar een sollicitant naar op zoek is. 
 2. Geef alle nodige informatie. Een sollicitant ziet vaak honderden verschillende vacatures wanneer deze op zoek is naar een nieuwe baan. Al snel gaan sollicitanten vacatures negeren waar informatie zoals de extra-legale voordelen niet of vaag instaan. Uiteraard hou je deze informatie best beknopt en gebruik je voor info waarvan je wilt dat deze in het oog springt bullet points. 
 3. Wees niet te bescheiden. Een probleem waar veel Vlaamse ondernemers mee kampen, is dat ze te bescheiden zijn. Hun bedrijf is leuk om te werken, de salarissen zijn hoger dan de standaard en er zijn heel wat doorgroeimogelijkheden. Toch kiezen veel ondernemers voor een droge tekst zonder karakter die hun bedrijf niet in de spotlights zet die het verdient. 
 4. Hou rekening met Google. Als je wilt dat veel mensen je vacature zien, dan zul je o.a. rekening moeten houden met de juiste zoektermen. Dit is deel van SEO, een techniek die je helpt om hoger in Google te staan met je vacaturetekst. Best gebruik je Google Trends en Ahrefs om zoekwoordenonderzoek voor je vacatures te doen. 

Kunnen jullie een grappige vacaturetekst voor ons schrijven?

Ja, onze copywriters kunnen voor jou een originele grappige vacaturetekst schrijven waarmee je gegarandeerd opvalt tussen de rest! Uiteraard mag je zelf ook de toon van de humor sturen. 

Hoe belangrijk is de openingszin van een vacaturetekst? 

Een originele openingszin van een vacaturetekst is erg belangrijk. Zeker wanneer je op een platform je job post plaatst die niet de gehele vacature weergeeft. Een professionele copywriter weet uiteraard goed wat jouw ideale kandidaat zijn interesse zal opwekken. 

Hoewel de openingszin van een vacaturetekst belangrijk is, is het niet een cruciaal element waar je je blind moet op staren. Er zijn heel wat andere factoren die net zo belangrijk zijn om goede kandidaten voor je open vacature te vinden. 

Kunnen jullie mijn vacature op LinkedIn adverteren? 

Ja, dat doen we! Wanneer je een vacaturetekst laat schrijven, wil je uiteraard dat deze eenvoudig gevonden wordt. Daarom bieden we ook SEA (search engine marketing) aan voor de vacatures. Hierbij kunnen we de vacatures adverteren op zowel Google als LinkedIn.