Marketing voor vastgoed: bewezen vastgoedmarketing voor uw onderneming

Is jouw onderneming actief in de vastgoedsector? Dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk effectieve vastgoedmarketing is. Dat weten wij ook. Bij De Details hebben we een sterke specialisatie in marketing voor vastgoed. Zowel voor individuele makelaars, immo kantoren en zakelijke bouwheren hebben wij een team die u kan helpen uw marketing te optimaliseren en te schalen. 

Marketing voor vastgoed helpt uw onderneming duurzaam meer cliënten binnen te halen en uw cashflow te verbeteren. Voor onze vastgoedmarketing gebruiken wij een bewezen vastgoedmarketing strategie en marketingmix van SEO, SEA en copywriting om een optimaal resultaat te halen dat blijvend is.  

Interesse om vrijblijvend de mogelijkheden voor uw vastgoedonderneming te bespreken? Contacteer dan nu vrijblijvend onze expert in vastgoedmarketing via het onderstaande formulier!

Marketing voor vastgoed: waarom het zo belangrijk is

Geen enkele onderneming ontsnapt eraan: concurrentie. Er is altijd werk in de vastgoedsector, maar het aantal bedrijven dat dat werk doet neemt gestaag toe. Steeds meer ondernemers hebben te kampen met dalende marges, een stagnerende omzet of zelfs een dalend klantenbestand. 

Net zoals in elke industrie staat stilstaan vaak gelijk aan achteruitgang. Er komen nieuwe spelers op de markt met een beter uitgewerkte visie, bedrijven die sterker inzetten op online aanwezigheid of je cliënten vinden je niet meer overtuigend en onderscheidend.  

De reden waarom je vastgoedbedrijf minder of zelfs geen klanten aantrekt is waarschijnlijk omdat er ergens wat spaak loopt in de marketing. Wat wij in de praktijk vaak zien is dat de marketing enkele cruciale elementen mist. 

Ook als je net begint in de vastgoedsector is een krachtige online vastgoedmarketing van essentieel belang. Je hebt namelijk geen reputatie of mond-tot-mond reclame om op te bouwen. Daarnaast moet je het ook opnemen tegen gevestigde spelers die vaak een overtuigender verhaal kunnen brengen omdat ze reeds heel wat projecten succesvol hebben afgerond. Ook jou kan De Details helpen. 

Om effectieve online marketing voor je vastgoedonderneming te hebben moet alles goed zitten. Je website moet:

  • Hoog staan in Google om eenvoudig gevonden te worden
  • Geoptimaliseerd zijn om snel te laden
  • Geschreven zijn om mensen te overtuigen actie te optimaliseren
  • Lokaal de Google zoekresultaten domineren door SEO of SEA

De Details heeft de expertise in huis om jouw vastgoedonderneming snel hoger in Google te laten ranken en een slim uitgedachte marketing campagne op poten te zetten. Neem contact op via info@dedetails.be om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken! 

Marketing voor vastgoed

Vastgoedmarketing: wat is de strategie van De Details

Marketing voor vastgoed is complex. Geen enkel serieus vastgoedmarketingbureau zal iets anders beweren. Niet alleen zit je met een mix aan particuliere en zakelijke klanten, maar de financiële (en vaak ook emotionele) belangen van je cliënten zijn gigantisch. Daarnaast is er ook het cashflow element door de lange tijd dat een project zoals vastgoed ontwikkelen of verkopen duurt.

Vastgoedmarketing moet een ideale balans hebben tussen een meetbaar, snel en duurzaam resultaat. Dit is exact wat wij nastreven in onze marketing voor vastgoedstrategie. Wij gebruiken namelijk een mix van snel werkende advertenties (SEA), duurzame online groei met SEO en sterk converterende copywriting voor je website. 

Google advertenties voor vastgoed

Wil je snel je agenda vol krijgen en nieuwe particuliere of zakelijke klanten aantrekken? Dan zijn Google Ads een fantastische manier om dat te doen. Door in te zetten op Google Ads kom zo goed als meteen bovenaan tussen de drie hoogste resultaten in Google te staan. Telkens wanneer iemand zoekt op een dienst of product waar je op hebt geadverteerd zien ze jouw website staan. 

Wanneer de klant klikt op de advertentie kost dit je wat geld. Aangezien niet iedereen die klikt ook daadwerkelijk met jouw vastgoedbedrijf in zee gaat, moeten je advertenties overtuigend zijn. Als je advertenties niet genoeg converteren en niet geoptimaliseerd zijn kun je verlies maken, en dat is uiteraard nooit de bedoeling.

Bij De Details kunnen we voor jouw een sterke advertentiecampagne opzetten via Google Ads. Zo kun je snel nieuwe leads verzamelen en je onderneming vanaf dag 1 (terug) op de kaart zetten.

SEO voor vastgoed

SEO kun je zien als een perfecte aanvulling op online adverteren (SEA). SEA werkt vrijwel onmiddellijk maar kost geld voor elke klik en stopt met opbrengen zodra je de advertentiecampagne stopzet. SEO werkt trager maar je betaalt niet voor kliks en kan je jarenlang websitebezoekers en klanten opleveren, ook al stop je met te investeren in SEO.

SEO is een essentieel deel van je groei als je aan duurzame marketing voor vastgoed wil doen. Je investering brengt duurzaam klanten op voor de komende jaren. Elke keer iemand zoekt naar een dienst die jij doet, zien ze je website hoog in de zoekresultaten van Google staan. Aangezien je niets betaalt als iemand klikt, verdien je bijzonder snel je SEO investering terug, en haal je er vaak meerdere malen uit wat je erin stak. 

Wil je een betrouwbare SEO partner met ervaring in vastgoedmarketing? Op het team van De Details kun je rekenen! Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek over wat we voor je kunnen betekenen. 

Copywriting

Zowel SEO als SEA zorgt voor meer bezoekers op je website. Zoals veel ondernemers weten, staat meer bezoekers spijtig genoeg niet automatisch gelijk aan meer klanten. Om je conversiegraad naar omhoog te krijgen en een naam te maken in je regio heb je sterke websiteteksten nodig.

Wij hebben een copywriter in-house die de websiteteksten van je vastgoedonderneming naar het volgende niveau kan tillen. Zo overtuig je meer bezoekers om hun vastgoedproject aan jou toe te vertrouwen en heeft je marketinginzet nog meer resultaat.

vastgoedmarketing expert

Wanneer heeft de marketing voor mijn vastgoedbedrijf resultaat

Wanneer je vertrouwt op vastgoedmarketing dan wil je uiteraard snel een resultaat zien. Door te kiezen voor een krachtige marketingmix zoals hierboven besproken kun je vaak vrijwel direct resultaten zien en brengt je marketing jarenlang op. 

Om een snel resultaat te halen wordt gebruik gemaakt van copywriting. Daarmee kunnen we onmiddellijk bestaande webbezoekers overtuigen om met jouw onderneming in zee te gaan. Onze copywriters nemen je website van A tot Z door en passen deze aan met aantrekkelijke teksten en Call To Actions om je conversies gevoelig te laten stijgen. 

Wanneer de copywriting op orde is dan beginnen we met het uitwerken van een online advertentiecampagne en een SEO strategie. Deze zaken gebeuren meestal simultaan. Het is echter ook mogelijk om te kiezen dat wij of SEO of SEA voor je vastgoedonderneming doen. 

Nadat de advertentiecampagne is opgezet werkt deze vrijwel direct. Het optimaliseren van de vindbaarheid van de website zal wat langer duren. Een periode van enkele weken tot maanden vooraleer er een duidelijke ROI is, is normaal. Dit wordt ruimschoots goedgemaakt door het feit dat uw onderneming er jaren de vruchten van zal plukken wanneer de SEO goed en volgens de regels van de kunst is uitgevoerd. 

Copywriter immo sector voor al jouw vastgoedteksten

Copywriting voor de immo sector is niet eenvoudig en niet voor iedereen weggelegd. Een copywriter immo sector moet duidelijk kunnen schrijven en de lezer boeien en overtuigen. Daarnaast moeten de vastgoedteksten ook alle (juiste) informatie bevatten zodat je potentiële client goed geïnformeerd is. Een professional zorgt ervoor dat er een perfect evenwicht wordt gevonden. 

Hier is wat een immo sector copywriter voor je kan doen

  • Sterke vastgoedteksten: wij schrijven SEO-websiteteksten en listings voor het vastgoed dat je wilt aanprijzen. 
  • Sociale media: elke ondernemer weet dat sociale media heel wat potentieel heeft voor je bedrijf. Wij zetten jouw listings en bedrijf daar op de kaart! 
  • E-mails en nieuwsbrieven: worden je e-mails niet voldoende geopend en brengt je nieuwsbrief niet genoeg op? Dan heb je een sterke copywriter nodig!

Wat kost vastgoedmarketing?

Bij De Details proberen we zoveel mogelijk met transparante prijzen te werken. Spijtig genoeg is het vaak moeilijk om te werken met een vaste prijs wanneer er maatwerk nodig is. Net als elk gebouw anders is, is ook elke marketingcampagne anders. Alleen zo haal je het beste resultaat. Wij kunnen wel met maandelijkse vaste prijzen werken of een eenmalig bedrag om uw website en online aanwezigheid weer op scherp te stellen. 

De ervaring leert ons dat goede vastgoedmarketing rond de 730,- per maand begint of een eenmalige investering van 2150,- nodig heeft.Dit is slechts een indicatie en uiteraard is een maatwerkoplossing altijd de beste manier om de meeste opbrengst uit uw vastgoedmarketing te halen. 

Zin om de marketing voor je vastgoed uit te besteden aan experts? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op! Wij bespreken graag wat we voor jouw onderneming kunnen doen om het maximale eruit te halen.