Krachtige online marketing voor fotografen

Als fotograaf kan het moeilijk zijn om de tarieven te krijgen die je echt waard bent. Te veel mensen denken dat een professionele fotograaf gewoon wat op de knop drukt en weet waar hij of zij moet staan voor een goede foto. Niets is minder waar uiteraard, want heel wat van je werk gebeurt achter de schermen. 

 

De Details kan jou helpen om de klanten binnen te halen die probleemloos jouw tarieven betalen met krachtige marketing voor fotografen. Dankzij sterke copywriting, SEO en Ads helpen wij jou meer meer klanten te werven, die meer opbrengen. 


Neem nu vrijblijvend contact op met onze specialist in marketing voor fotografen via het onderstaande formulier of via info@dedetails.be!

Hoe De Details fotografen helpt met marketing

SEO teksten voor websites en blogs

De meeste mensen zullen je vinden via het internet. De meeste potentiële klanten zullen bovendien in een straal van 20 km rond jou wonen. 

Wanneer wij jouw website teksten en/of blogs schrijven, levert dat je heel wat nieuwe cliënten op via je website. Wij zorgen er namelijk voor dat juist deze mensen jouw services als fotograaf als eerste in de zoekresultaten van Google zien. Zo heb je je investering snel terug en haal je al snel duizenden euro’s extra omzet per jaar binnen. 

Heb je nog geen website of wil je een betere site? Ook daar kunnen wij je mee helpen!

Copywriting

Copywriting draait om het schrijven van sterke teksten die mensen overtuigt om jou als fotograaf onder de arm te nemen. Via onze copywriting krijg je nieuwe klanten zonder dat je op prijs moet concurreren! Hierdoor krijg jij het tarief waaraan je wilt werken en klanten die weten hoe belangrijk een goede fotograaf is en daar graag wat extra voor betalen.

Zoek je iemand die je bestaande teksten onderhanden kan nemen? Ook dat kunnen we voor je doen! 

Online Advertenties

Als je een fotograaf bent en nog geen advertenties inzet op Google en Facebook, dan loop je heel wat klanten en omzet mis! Wij helpen je een advertentiecampagne op te zetten op Google en/of Facebook zodat je direct mensen bereikt die op zoek zijn naar een fotograaf. Wij helpen je om zoveel mogelijk winst te halen uit je advertentiebudget. Wil iemand een huwelijksfotograaf inhuren? Wij zorgen ervoor dat deze jouw website te zien krijgt en jou gaat boeken! 

Voordelen van marketing voor fotografen

Je marketing op orde hebben als fotograaf heeft heel wat voordelen. Ook als je al helemaal volgeboekt bent. Wij vertellen je hieronder wat de voordelen zijn van marketing voor fotografen.

1. Betere cliënten 

Onze marketing voor fotografen strategie zorgt ervoor dat je klanten aantrekt die zonder problemen jouw tarieven aanvaarden. Wij streven er ook naar om je de mogelijkheid te geven om je prijzen gevoelig omhoog te trekken en zo meer omzet hebt of tijd voor jezelf. Hiervoor gebruiken we onze expertise in copywriting en leadgeneratie om sterke landingspagina’s, website- en advertentieteksten te schrijven.

2. Meer cliënten

Is je agenda vaak leeg en weet je nooit of je wel voldoende werk zal hebben? Onze marketing voor je fotografieonderneming is ideaal om snel nieuwe klanten aan te trekken. Wij maken hiervoor gebruik van een combinatie van Google Ads, copywriting en SEO-teksten. Zo haal je snel en voor een lange tijd wekelijks heel wat nieuwe klanten binnen. 

3. Meer vrijheid

Door je marketing aan De Details uit te besteden krijg je een stuk meer vrijheid. Wij zorgen ervoor dat je heel relevante cliënten krijgt voor je bedrijf en dat op een duurzame manier. Zo kun je na verloop van tijd zonder problemen klanten weigeren, je tarieven verhogen of enkel de fotografiediensten aanbieden die je echt graag doet. 

Helemaal overtuigd of zit je met een vraag? Neem rechtstreeks contact op met onze marketing expert voor fotografen via het formulier voor een vrijblijvende offerte of stuur ons een mailtje via info@dedetails.be

Vaak gestelde vragen

Hoeveel kost marketing voor een fotograaf? 

Spijtig genoeg is het moeilijk om een vaste prijs te plakken hierop. Elke fotograaf heeft andere noden en wensen. De ervaring echter leert dat de gemiddeld prijs bij ons rond de 1200,- excl. btw ligt voor geoptimaliseerde website teksten en relevante landingspagina’s. De gemiddelde terugverdientijd van deze investering is slechts 4 maanden. Daarna leveren de website en landingspagina’s vaak duizenden euro’s extra omzet per jaar op. 

Wat is het nut van SEO voor fotografen?

Net als betalende advertenties op Google en Facebook, heeft SEO heel wat nut voor fotografen. Het zorgt er namelijk voor dat je hoog in Google staat wanneer iemand in jouw buurt zoekt naar een fotograaf. Hierdoor krijg je meer bezoekers op je website en meer klanten. Het sterke punt van SEO is, is dat de investering eenmalig is en daarna meerdere jaren nieuwe omzet blijft opleveren. SEO laat je ook toe om hoger in Google te komen voor de diensten die jij het liefste doet of het meeste opbrengen zoals fotograferen op een huwelijk. 

Waarom adverteren op Facebook en Google als fotograaf?

Als je snel nieuwe klanten wilt binnenhalen voor je werk als fotograaf dan is online adverteren daar de perfecte manier voor. Door te adverteren op Google sta je onmiddellijk bovenaan de zoekresultaten als iemand zoekt naar een dienst die jij aanbiedt. Online adverteren is een ideale manier om snel je agenda vol te krijgen en om je onderneming heel wat sneller te laten groeien. \