SEO expert inhuren

SEO-expert inhuren? Wij maken je website beter vindbaar! 

De SEO experten van De Details helpen jou om je onderneming beter zichtbaar te maken online. Wij komen erachter welke zoekwoorden uw doelpubliek gebruikt en hoe wij deze naar jouw website krijgen. 

Waarom moet je een SEO expert inhuren? 

Elk jaar stijgt het aantal verkopen via E-commerce met dubbele cijfers. Er zijn steeds meer mensen die online kopen. De bedragen die mensen uitgeven online worden ook steeds hoger. Een SEO Expert kan jou helpen je te adviseren en concrete stappen uitvoeren om meer oogbollen op je website te krijgen. 

SEO is een van de beste manieren om je onderneming op een organische manier duurzaam te doen groeien. Het is op lange termijn veel beter qua ROI dan Google Ads. Betaalde advertenties stoppen het moment je er niet meer voor betaald. SEO blogs en teksten blijven jaren op een hoge positie staan als ze goed geschreven zijn. 

De return on investment kan soms vele malen hoger zijn dan het geld dat je erin stak. Als je bijvoorbeeld 80 extra bezoekers per maand krijgt op je website door een goed artikel en slechts 2 daarvan worden klanten, heb je elk jaar 24 klanten en over een periode 120 klanten. Dit allemaal door een enkel artikel. Is jouw gemiddelde winst bijvoorbeeld 17 euro per klant dan heb je aan dat ene artikel 2000 euro verdiend. 

Wat kan De Details voor jouw website doen?

Wanneer je een SEO expert inhuurt wil je natuurlijk weten wat die kan doen voor jou. Hier is een overzicht van wat wij voor je kunnen doen! 

 1. Een betere zichtbaarheid op Google
 2. Een hogere rangschikking in de zoekresultaten 
 3. Meer mensen die je producten vinden via het internet
 4. De extra bezoekers die op je website komen zijn meer geneigd wat te kopen
 5. Meer kliks en hogere conversies

Wanneer je een SEO Specialist voor een langere tijd inhuurt dan zal deze cumulatieve resultaten boeken. Dit wil zeggen dat maand na maand je meer bezoekers en conversies zult krijgen. 

Hoe lang duurt SEO voor het werkt

SEO duurt gemiddeld 3 tot 5 maanden voor je meetbaar resultaat ziet. Hoe meer content je door ons laat schrijven, hoe meer resultaat je gaat hebben. Dat is logisch, want dan kunnen we meer bezoekers hun zoekopdrachten behandelen in de blogposts die we maken. 

Sommige SEO doelstellingen gaan een stuk sneller. Heb je een nieuwe site, en je wordt nog niet gevonden op Google op je merknaam? Dat kunnen wij meestal in een paar dagen voor elkaar krijgen! 

SEO blijft lang werken. Soms brengt een artikel jarenlang verkopen binnen. Daar ligt de kracht van SEO. Een blog post dat je vandaag online zet, kan je in 2027 nog steeds elke dag opnieuw bezoekers opleveren en verkopen genereren. 

Je artikel verdient zich misschien niet direct terug zoals je Google of Facebook Ads maar op lange termijn wint het elke keer! 

Hoeveel brengt SEO laten doen door een consultant op?

Wanneer je een SEO-consultant wil inhuren wil je weten wat dat je gaat opbrengen, maar dat is een moeilijke vraag. Dit hangt van heel veel verschillende factoren af. We lijsten er een paar voor je op

 1. Competitie van dat zoekwoord
 2. Het aantal mensen die zoekt op de term
 3. Je positie in de zoekresultaten
 4. Hoeveel rankende artikels & landingspages je hebt 
 5. Hoeveel je product of dienst kost
 6. Je conversiepercentage
 7. Hoe goed je SEO expert is

Zoals je ziet is er niet een vaste opbrengst die je kunt incalculeren. We hebben wel een schat van data en een hoop industrie gemiddelden waar we kunnen op afgaan. 

Stel je laat De Details voor jou 3 blogs schrijven voor 125 euro per stuk. Dus 375 euro in het totaal. Op elk van de zoekwoorden wordt 100 keer gezocht per maand. Je staat in de top 3 voor elk van deze zoekresultaten. Laat ons zeggen dat 40% van de zoekers op jouw website link klikt.

 Je hebt dus ongeveer 120 bezoekers per maand enkel en alleen door deze 3 artikels. Het gemiddelde conversiepercentage is 3% voor een website. We gaan conservatief te werk en zeggen dat je nog geen 2% haalt en dus 2 klanten per maand binnen haalt. Je maakt ongeveer 25 euro winst per klant. Dat is 50 euro per maand dat je verdiend aan deze 3 artikelen. 

Stel je update deze artikels nooit en je blijft 4 jaar in de zoekresultaten staan. Dat is 48 maanden. 48 maal 50 is 2400 euro. Dat betekent dat je aan deze 3 artikels conservatief 2025 euro winst hebt gemaakt. Uiteraard kan dit een stuk hoger liggen. Als je gemiddelde klant 60 euro winst oplevert en je wel de 3% conversie haalt, ligt je Return op Investment boven de 10 000 euro. 

De Details zijn de SEO experten die je nodig hebt om jouw onderneming duurzaam te laten groeien! Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte of om een abonnement af te sluiten!