Een instagram meer volgers laten groeien hoe

Wat was het probleem?

De concurrentie op Instagram is bikkelhard. Er zijn miljoenen accounts en elke dag komen er tienduizenden bij die vechten om volgers. Space And Fantasy wou voor ze hun webshop begonnen kijken hoe groot hun potentiële markt was en alvast een online following opbouwen voor ze begonnen te verkopen. 

Na enkele weken stonden ze op 126 volgers. Dat is niet veel. Ze hadden experts nodig die begrepen hoe het Instagram algoritme werkt. Om een following te bouwen moesten ze niet alleen een herkenbare identiteit hebben, hun hastag strategie en post tijd moest geoptimaliseerd worden. 

Hoe pakte De Details dit aan?

Elke zaak is uniek, dus met templates werken gaat je geen optimale resultaten opleveren. Wij beginnen elk project met een leeg bord en vullen dit in.  Alles gebeurt op maat van de klant en zijn doelen bij ons!

De eerste stap was nadenken over wat ons uiteindelijke doel was. Een webshop die steunt op de instagram pagina of een instagram pagina die breed kan gebruikt worden voor meer dan enkel een webshop. We kozen voor het tweede. 

Daarna hebben we een content strategie uitgestippeld en hebben we partnerships gezocht met andere instagram paginas en artiesten die voor iedereen voordelen opleverde. 

Ten derde hebben we onderzocht wanneer de beste tijd was om te posten, hoeveel we moesten posten per dag of per week en welke hashtags we wanneer moesten gebruiken om maximaal resultaat te halen.

Ten slotte hebben we hun online aanwezigheid memorabeler gemaakt. Dit deden we door een relevant en indrukwekkend logo te ontwerpen die paste bij hun bedrijf en pagina. Daarnaast hebben we dit logo ook nog eens professioneel geanimeerd zodat het in videos kan gebruikt worden. 

Het geanimeerde logo van Space and Fantasy ontworpen door De Details zorgde voor +113% in interactie met content.

Wat was het resultaat?

Vandaag wordt Space_and_Fantasy gevolgd door meer dan 188 000 mensen. Ze hebben onder onze begeleiding hun instagram netwerk uitgebreid met nog meer accounts die De Details van 0 heeft laten groeien. Over al hun accounts samen volgen meer dan 600 000! Mensen nu hun paginas. 

De webshop spaceandfantasy.com doet het goed en dankzij hun gigantische volgersaantal die wij hebben opgebouwd hebben ze nog nooit een euro aan advertenties moeten uitgeven. 

Wil je deze case studie verifieren? Stuur gerust een bericht naar @space_and_fantasy op Instagram! 

Zin gekregen om met ons samen te werken, of heb je nog vragen? Stuur ons gerust een bericht: contacteer ons

Wil je onze beste tips rechtstreeks in je inbox krijgen? Schrijf je dan in op onze nieuwbrief!