WordPress webshop laten maken - wij helpen van A tot Z

Ben je op zoek naar een website designer die je ook kan ondersteunen met marketing? Je kunt door De Details een WordPress webshop laten maken en daarbij advies en ondersteuning krijgen voor je SEO, online ads en copywriting.

 

Door te kiezen voor ons, heb je dus niet alleen een sterke designpartner, maar ook experts die weten hoe ze de marketing vanaf dag 1 op punt stellen. Wij zorgen dus voor een WordPress webwinkel op maat die er goed uitziet en ontworpen is om meer te verkopen! 

 

Heb je al concrete plannen om een WordPress webshop te laten maken of zit je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag zo snel mogelijk verder! 

 

Wil je meer weten over een WordPress webshop laten maken door De Details, lees dan gerust verder!

Inhoudstafel

Hoe gaan we te werk?

Een echt goede webshop bouwen in WordPress doe je niet in één dag. Wij bouwen webshops waar je verder mee kunt groeien. Hieronder vind je hoe we van idee naar succesvolle webshop gaan. 

1. Intake gesprek

Om zo succesvol mogelijk te zijn en om er voor te zorgen dat de realiteit zo dicht mogelijk bij je wensen aansluit beginnen we met een intake gesprek. In dit gesprek gaan we na wat je doelen zijn met de site, wat je designvoorkeuren zijn en hoe we je doelgroep het beste kunnen bereiken.

2. Offerte

Op basis van dit intake gesprek maken we een offerte op. Hierin staat alles wat we besproken hebben en de kostprijs daarvan. Het is uiteraard altijd mogelijk om wat we doen in te perken of uit te breiden. 

 

3. Eerste versie

Time is money. Wij gaan direct aan de slag om een eerste functionele versie van je webshop te maken. Deze sluit zo nauw mogelijk aan met wat we besproken hebben tijdens het intake gesprek. In deze fase testen we zaken uit zoals de snelheid van de site, het betalingssysteem en of het design is wat jij wilt.

 

4. Revisies

Op basis van de eerste versie van je WordPress webshop kun je revisies vragen. Wil je andere kleuren, andere foto´s, andere betalingsproviders, enz. dan doen we dit in deze fase. Wanneer nodig kunnen we een tweede gesprek inplannen waar u uitgebreid feedback kunt geven indien gewenst of waar we een virtual tour doen van de webshop en de functies ervan.

5. Webshop klaar voor verkoop

Wanneer de revisies doorgevoerd zijn en je helemaal tevreden bent met de webshop dan kun je beginnen met verkopen! Je kan er voor kiezen om dit helemaal zelf te doen of om ons in te schakelen voor je website te blijven onderhouden en eventueel de marketing voor ons te nemen.

Wordpress webwinkel laten maken snel

6 belangrijke voordelen een WordPress Webshop

1. Gemakkelijk te gebruiken

Een WordPress webshop is eenvoudig te gebruiken, ook als je nog geen ervaring hebt met een online winkel. Er is heel wat informatie online te vinden en het dashbord waar je in werkt is ook eenvoudig te begrijpen.

Ook kunnen wij je haarfijn uitleggen waar alle functies zitten en hoe je bijvoorbeeld een nieuw product toevoegt. De Details kan je volledig ontzorgen op vlak van producten toevoegen, nieuwe pagina´s aanmaken en de webshop veilig en up-to-date houden.

 

2. Eenvoudig aan te passen

Als je graag je een volledig gepersonaliseerde en unieke webwinkel wilt, dan is WordPress het ideale platform om dat te doen. Van het design tot de functionaliteit, zo goed als alles is aan te passen aan jouw specifieke wensen.  Daardoor kun je vanaf dag 1 een unieke webshop hebben die er tussenuit steekt en memorabel is voor bezoekers. 

 

3. Goedkoper dan andere platformen

Als je een rekensommetje maakt zie je al snel dat een webshop gemaakt op WordPress heel wat goedkoper uitkomt. Daar zijn diverse redenen voor. 

1. Geen maandelijks abonnement: wanneer je een WordPress webshop laat maken heb je geen verplichte maandelijkse kosten. Platformen zoals Shopify vragen je een maandelijkse kost om ze te blijven gebruiken. Bij WordPress kun je er voor kiezen alles zelf te doen en dus geen maandelijkse kosten te hebben.

2. Lagere transactiekosten: Als je kiest om een WordPress Webshop te laten maken dan moet je enkel transactiekosten bij je payment provider (bancontact, iDeal, PayPal,…) betalen. Veel andere platformen vragen daarnaast nog een extra fee voor elke verkoop je doet. Dit kan oplopen tot 3% van de totale transactiewaarde. Als je een goedlopende webshop hebt, dan ben je zo al snel duizenden euro’s op jaarbasis kwijt.

3. Goedkoper om aanpassingen te maken: miljoenen webshops gebruiken WordPress voor hun fundamenten omdat het eenvoudig is om aanpassingen op maat te maken. Aanpassingen maken is straight to the point en gaat snel. Zo betaal je ook minder aan een developer als je kleine of grote wijzigingen wilt aanbrengen aan je shop. 

 

4. Bijzonder geschikt voor SEO

Vlot gevonden worden in Google is één van de beste manieren om gratis en consistent bezoekers – en dus potentiële klanten – naar je webshop te krijgen. WordPress is het beste platform om hoog in Google te verschijnen. 

Dankzij de vele aanpassingsmogelijkheden  kan de webshop sneller, gebruiksvriendelijker en goeptimaliseerd worden voor Google Search. Dit zorgt voor een betere gebruikservaring en online vindbaarheid.

 

5. Sterke beveiliging

Cybercriminaliteit is geen ver van je bed show als je een goedlopende webwinkel hebt. Elke dag worden webshops gehackt en worden duizenden euro losgeld geëist om deze weer vrij te geven. Ook bestaan er aanvallen om je site tijdelijk uit de lucht te halen waardoor je verkopen mist.

Dankzij de vele beveiligingsopties die je op WordPress kunt installeren is je webwinkel heel goed beschermd tegen hackers en aanvallen om je site plat te leggen. Door deze goede beveiliging – die heel weinig kost – kun je heel wat geruster ondernemen. 

 

6. Talrijke plugins

Een van de belangrijkste voordelen van WordPress zijn de plugins die je ter beschikking hebt. De meeste zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Voor zo goed als elke functionaliteit die een webshop nodig heeft, is er wel een plugin die exact doet wat jij wilt. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan De Details je helpen met het selecteren van de beste plugins in jouw situatie.

WordPress website laten maken

Wat kan De Details doen voor jouw webshop

Wanneer je bij ons aanklopt voor een WordPress webshop heb jij de touwtjes in handen. Wij kunnen zo goed als alles voor jouw online winkel doen, ongeacht hoe groot of klein. Je kunt kiezen voor een volledige ontzorging waar je enkel nog je bestellingen moet inpakken en verzenden of een aanpak waar wij je bestaande webshop gewoon optimaliseren voor snelheid en gebruiksgemak.

Hieronder lees je wat meer over de diensten die wij aanbieden voor online winkels.

1. WordPress Website laten maken of aanpassen

Heb je plannen om een webshop te beginnen of wil je je bestaande winkel in een nieuw jasje steken? Dan kun je op de experts van De Details beroep doen om je vlot en professioneel te helpen. 

Wij hebben een uitgebreide ervaring in het maken van webwinkels op WordPress die vanaf de eerste dag geoptimaliseerd zijn voor Google en marketing. Wij kunnen naast de website online zetten ook producten uploaden en voorzien van productbeschrijvingen. Indien gewenst kunnen wij de gehele webshop voor je uit handen nemen zodat jij enkel nog de orders moet inpakken en versturen!

2. Google optimalisatie

Eenvoudig gevonden worden online is de beste manier om je webshop snel te laten groeien. De Details heeft een bijzondere specialisatie in technische SEO en SEO teksten voor WordPress webshops.

Door ons in te schakelen voor de Google Optimalisatie staan je producten hoger in de zoekresultaten en werkt je website een heel stuk sneller. Zo kun je meer verkopen zonder dat je geld aan betaalde advertenties hoeft uit te geven! 

3. Copywriting

Wil je een wervende productbeschrijving laten maken of een pakkende over ons pagina? Dan zijn de copywriters van ons team exact wat je zoekt. Onze copywriters schrijven teksten die je bezoekers overtuigen om nu bij jou te bestellen. Wij houden rekening met het klantenprofiel, hun noden en wensen, wat jouw shop uniek maakt en noem maar op! 

Alle productbeschrijvingen en landingspagina´s die we voor je webwinkel schrijven zijn geoptimaliseerd voor SEO. Zo overtuigen ze niet alleen bezoekers om te kopen, maar trekken ze ook meer bezoekers aan. 

4. Google advertenties

Google advertenties zijn een goede manier om direct nieuwe bezoekers en klanten aan te trekken. Wij kunnen een campagne voor je opstellen die sterk converteert en resultaten haalt. 

Dankzij onze sterke SEO en copywriting zijn je Google Ads effectiever, wat je ROI en conversiepercentage significant doet stijgen. Uiteraard kunnen we ook voor je bestaande webshop een Google Ads campagne opzetten.

5. Onderhoud en beveiliging

Als je een succesvolle WordPress webshop laat maken dan wil je dat deze ook na het ontwerpen veilig en up-to-date is. Wij kunnen ervoor zorgen dat je site altijd soepel loopt en veilig is.

Zo hebben je klanten een aangename ervaring tijdens het winkelen en maken hackers geen kans. Hoewel je zelf het onderhoud en beveiliging van de site kunt doen is het toch beter om dit uit te besteden aan experts. Zo is de kans significant hoger dat je ´aanvallen´ van derde partijen kunt afweren en je klanten altijd een goed werkende webshop hebben om te winkelen.

De kostprijs van een WordPress Webshop laten maken

Het is moeilijk om een vaste prijs op een WordPress webshop laten maken te kleven. Je wilt namelijk een unieke webshop en geen copy paste werk dat altijd hetzelfde kost maar je niet onderscheid.

 

Een basis WordPress online winkel hoeft echter niet duur te zijn. Bij De Details beginnen onze prijzen voor een volledig functionele webshop met alles wat je nodig hebt om te verkopen al vanaf 1300,-.

 

Heb je al een bestaande onderneming en weet je dat je meer dan enkel de basis nodig hebt, ook dan kunnen we je een richtprijs geven. Gemiddeld vragen wij tussen de 5000 en 7000,- voor een geavanceerde webshop waar je meer dan 50 000 euro omzet per maand op kunt draaien. Afhankelijk van de functies die je (niet) wilt kan dit wat lager of hoger uitvallen.

Contacteer ons

Zin om samen te werken of zit je met een vraag? Neem dan nu contact met ons op en wij helpen je graag vrijblijvend verder. Ook als je nog niet weet of een WordPress webshop laten maken de beste keuze is kunnen we je helpen. 

 

Ons team staat voor je klaar om een webshop te bouwen waar je trots op bent. Ook na het ontwerpen kun je bij ons terecht voor marketing, strategieplanningen en het onderhoud van de site. Zo heb je doorheen het hele proces een betrouwbare partner naast je om je te ondersteunen en te helpen groeien.

Vaak gestelde vragen over webshops in WordPress laten ontwerpen

Hoe lang duurt het om een WordPress webshop te maken?

Hoelang het duurt om een WordPress webshop te maken hangt af van dezelfde factoren als hierboven genoemd. Een basis webshop kan echter in enkele weken gemaakt worden, terwijl een complexere webshop wat langer kan duren.

Welke functies heb ik nodig voor mijn WordPress webshop?

De functies die nodig zijn voor een WordPress webshop hangen af van het type producten en de specifieke behoeften van het bedrijf. Sommige essentiële functies zijn een winkelwagentje, integratie met een betaalgateway, zoeken naar producten en een productcatalogus.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn WordPress webshop veilig is?

Webshops kunnen kwetsbaar zijn voor hacks en andere beveiligingsproblemen, dus het is belangrijk om stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat je webshop veilig is. Dit kan betekenen dat u beveiligingsplugins installeert, sterke wachtwoorden gebruikt, uw WordPress software en plug-ins up-to-date houdt en een veilige hostingprovider gebruikt.

Welke betaalmethoden kan ik accepteren in mijn WordPress webshop?

WordPress webshops accepteren diverse betaalmethoden als je dat wilt, waaronder kredietkaarten, PayPal en andere online betaalmethoden en -providers. Ook is het mogelijk om alternatieve betalingen zoals Bitcoin te aanvaarden of klanten achteraf of op termijn te laten betalen.