webwinkel linkbuilding

Linkbuilding voor webshops: hoe je webshop hoog in Google te krijgen

Staat je webshop niet hoog genoeg in Google? Krijg je te weinig bezoekers? Linkbuilding voor je webshop is cruciaal als je sneller wilt groeien. Door meer links naar jouw website te hebben, ziet Google je shop als betrouwbaar. Daardoor komen je producten en webshop hoger in Google te staan waardoor meer mensen je site bezoeken en bij je kopen! 

Linkbuilding samen met SEO-productbeschrijvingen zijn de manier om snel en organisch je webshop te laten groeien. 

De Details helpt jouw webwinkel met kwalitatieve linkbuilding die gericht is op duurzame resultaten waar je jaren de vruchten van gaat plukken. Door onze slimme linkbuilding strategie kom je hoger in de zoekresultaten te staan en trek je meer bezoekers aan! 

Neem nu vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande formulier en wij bespreken graag wat we voor je webwinkel kunnen doen met je!

Inhoudstafel

Wat is webshop linkbuilding?

Weet je nog niet wat dit allemaal inhoud of hoe je dit zelf kunt doen? Lees dan gerust verder! Linkbuilding is een manier om jouw webshop hoger in Google te krijgen en dus een belangrijk onderdeel van SEO voor webshops

Doordat websites een link hebben naar jouw online winkel, ziet Google je als betrouwbaarder. Deze websites geven namelijk het signaal dat er wat interessant op je site staat die hun bezoekers eens moeten bekijken. 

Wanneer Google de links naar jouw webshop ziet, zullen ze je in veel gevallen een stuk hoger in de zoekresultaten zetten. Wanneer iemand dan zoekt op een product dat jij verkoopt, is de kans groter dat ze jouw webshop zien verschijnen. 

De tijd dat je een webshop zonder een marketingstrategie leefbaar kunt houden, liggen achter ons. In België alleen al zijn er meer dan 51 100 (!) verschillende webshops. Als je geen webshop marketing zoals linkbuilding voor webshops doet, zal je webwinkel minder groeien, stagneren of zelfs achteruit gaan door geduchte concurrentie. 

De 5 belangrijkste voordelen van linkbuilding voor webshops

Meer links naar je webwinkel krijgen heeft heel wat voordelen. Wij lijsten hier de 7 belangrijkste linkbuilding voor webshop voordelen op zodat je weet wat je kunt verwachten na een succesvolle investering hierin.

 1. Betere rankings: door meer vertrouwen te krijgen van Google door je links, ga je beter scoren in de zoekresultaten. Sta je nu op de tweede pagina? Dan krijg je waarschijnlijk amper tot geen bezoekers. Door hoger te staan in de zoekresultaten, ga je heel wat eer bezoekers krijgen. 
 2. Meer bezoekers: meer bezoekers is altijd het doel van een sterke SEO strategie. Linkbuilding voor webshops is daar geen uitzondering op. Hoe meer bezoekers je website krijgt, hoe meer je gaat verkopen! 
 3. Meer verkopen: jouw extra bezoekers leiden hoogstwaarschijnlijk ook tot heel wat meer verkopen. Wil je het maximale halen uit de toestroom van nieuwe bezoekers, dan huur je best een copywriting expert in! 
 4. Meer vertrouwen: Een link naar een website is een signaal van vertrouwen. Andere websites die naar jouw webshop linken zeggen aan hun bezoekers dat daar iets interessants staat die ze moeten bekijken. Google zal websites met veel goede links eerder aanraden aan zoekers dan sites zonder zo een vertrouwenssignalen.
 5. Groter bereik: Dankzij de links die je krijgt op andere websites zal je webshop heel wat meer ogen trekken. Ook Google zal je meer aanraden op bepaalde zoektermen waarvoor je nu niet of slecht ranked. Daardoor kun je nieuwe doelgroepen vinden e je webshop verder uitbreiden.
Linkbuilding voor webwinkels

De gevaren van slechte linkbuilding

Linkbuilding is bijzonder effectief om je webshop in de zoekresultaten te doen stijgen. Maar, er zijn significante gevaren. Google geeft alleen vertrouwen aan je website als de links die je hebt ook te vertrouwen zijn. 

Slechte links zoals deze van spamwebsites, niet-organische en van lage kwaliteit kunnen je site doen dalen in de zoekresultaten! Hier zijn de voornaamste gevaren van een slechte linkstrategie.

 1. Google straft je: is het duidelijk dat je links van lage kwaliteit en onbetrouwbaar zijn? Dan zal Google je website laten dalen in de zoekresultaten. Niet alleen dat, maar site kan ook volledig uit de zoekresultaten gehaald worden!
 2. Minder omzet: door het lager ranken in de zoekresultaten en het verlies van vertrouwen door Google, ga je heel wat meer moeite hebben in het organisch aantrekken van bezoekers. 
 3. Juridische problemen: in sommige gevallen kan slechte linkbuilding ook leiden tot juridische problemen. Dit is zeker het geval wanneer je duizenden spam links gaat kopen, welke vaak op illegale wijze worden verkregen, ook al heb jij niet direct daar iets mee te maken. 

Hoe krijg ik links naar mijn Webshop?

 1. Content Marketing: Content Marketing voor webshops is het schrijven en creëren van interessante artikelen waar andere websites naar willen linken. Heb je bijvoorbeeld een meubelwinkel, dan kun je een artikel schrijven over hoe je het beste een kast van eikenhout gaat onderhouden.
 2. Netwerken: Wil je een link krijgen van een bepaalde website? Dan kun je dit vragen. Echter, staat daar in veel gevallen wat tegenover. In het geval van een webshop zal dit een van je producten zijn waar zij dan over kunnen schrijven.
 3. Een gast blog: Bij gastbloggen ga jij websites benaderen en vragen of je een blog voor hun site kan schrijven. Je zal in dat geval een link in het blog naar jouw site mogen opnemen.
 4. Social media: Het gebruik van social media zoals Facebook, Twitter en Instagram om de webshop en haar producten te promoten kan ook zorgen voor backlinks! Als mensen je producten delen toont dit aan Google dat je site interessante inhoud heeft.
 5. Lokale SEO: Onderschat de kracht van lokale SEO niet, ook voor webshops is het belangrijk om lokale klanten aan te trekken. Het optimaliseren van de webshop voor lokale zoektermen en het opbouwen van een aanwezigheid in de regio helpt je om sneller te stijgen in de zoekresultaten. 

Of je huurt een expert in! De Details kan jouw Linkbuilding van A tot Z voor je doen. Wij zorgen ervoor dat je website betrouwbare en hoge-kwaliteit links krijgt waardoor je stijgt in Google. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Wil je meer en betere links naar je webshop?

Neem contact op voor krachtige linkbuilding voor je webwinkel!