11 mini onderneming ideeën waar je wat aan hebt!

mini onderneming ideeën goede slimme winstgevend bedrijf starten

11 mini onderneming ideeën waar je wat aan hebt!

Wil je aan de slag als bezighouding of wil je werken in bijberoep? Dan is een mini onderneming vast een goed idee. Wij hebben een paar ideeën op een rij gezet om jouw kleine bedrijfje te beginnen! Wie weet dat het snel uitgroeit naar een stevige extra inkomstenbron.

 

Wij raden het boek De 100 Euro Startup aan om je plan uit te voeren! 

 

 

1. Online leerkracht 

Er zijn altijd mensen die iets willen leren dat jij kan! Dat kunnen zaken zijn waar je zelfs niet bij stilstaat dat je ze kunt! Spreek je Nederlands of een andere taal vloeiend? Dan kun je vaak al tot 25 euro verdienen per uur, per leerling met hierover online les te geven.

Je kan natuurlijk zelf ook een skill leren waarvan je denkt dat je een expert kan worden en zo les geven. Voor alles is er wel een markt! Van kasten maken tot imker worden, als je een expert bent in je vak zul je altijd betalende leerlingen hebben. 

2. Transcriptie service

Transcriptie is iets waar steeds meer werk in te vinden is. Dit is lang niet alleen films van subtitles te voorzien, maar je mini onderneming kan echt vanalles transcriberen. Denk maar aan de les van universiteiten voor studenten die minder goed horen, of youtube films van het Nederlands naar Engels. 

Je verdient gewoonlijk ergens tussen de 1 euro en 2,5 euro per minuut dat je transcribeert! 

3. Schoonmaakdienst

Schoonmaken kan een goede manier zijn om extra geld te verdienen. Veel mensen zoeken een niche waar gewone schoonmakers niet veel tijd voor hebben of niet zo goed in zijn. 

Zo kun je de ramen schoonmaken van het 2de verdienp, de schoorsteen vegen en ook het dak schoonmaken. Vooral de laatste 2 zijn een goed idee. Een schoorsteenveger verdient zo een 45 euro per uur en een dakschoonmaker ook zo iets. 

4. Vertalingen

Kun je buiten Nederlands nog een andere taal? Goed! Want dan kun je ook vertalingen doen. Dit verdient afhankelijk van de materie redelijk goed tot zeer goed. Doe je gewone blogs dan kun je rekenen op zo een 5 cent per woord. Doe je gespecialiseerde documenten dan kun je vaak 20 cent of meer vragen per woord. 

5. Tuin klussen

Ben je graag buiten? Dan kun je freelance tuinman worden! Dit verdient afhankelijk van de wijk en wat je doet tussen de 15 en 40 euro per uur! Niet slecht als je groene vingers hebt. 

Werken in de tuin is een mini onderneming idee dat altijd wel op klanten kan rekenen. Van grasrijden, tot heggen snoeien, er is elk jaar weer vraag naar! 

Je kan je ook specialiseren. Het loon van een bomenverzorger bijvoorbeeld ligt tot 30 euro per uur, maar kan voor bepaalde specialisten zelfs enkele 100´en euros zijn.

6. Huisdieren oppas

Een steeds populairder mini onderneming idee is om huisdieren oppas te worden. Afhankelijk van in welke buurt en hoeveel ervaring je hebt kan dit je een aardig zakcentje opleveren. Zeker wanneer je een echte dierenliefhebber bent voelt het vaak alsof je niet eens aan het werken bent.

Een Huisdieren oppas verdient  een loon van 10 euro per uur met vaak een extra bonus van 5 tot 10 euro per extra huisdier. Zeker wanneer dit grote honden zijn waar je mee moet gaan wandelen krijg je vaak extra. 

7. Online coach of trainer

Ben je goed in mensen motiveren? Dan kun je misschien coach of trainer worden! Een online fitness coach verdient ongeveer een salaris 25 euro per uur of 50 euro per week per klant. Een voedingscoach verdient ongeveer hetzelfde. Dit is een makkelijke manier om je eigen mini onderneming te beginnen als je je zelf goed kunt marketen.

Een lifecoach of een motivational coach verdient ook rond dat bedrag. Afhankelijk van je cliënteel kan je soms wel een loon tot 50 euro per uur verdienen. 

8. Kopen en verkopen op marktplaats

Ben je goed in deals vinden? Dan kun je misschien dingen uit de kringloopwinkel op marktplaats en 2dehands verkopen. Een goede handelaar kan soms wel tot 200 euro per dag verdienen door dat te doen! 

9. Persoonlijke kok

Veel mensen hebben steeds minder tijd om te koken. Je kunt als persoonlijke kok maaltijden voor hen maken. Je kan dit in je eigen keuken doen en dan dagelijks of wekelijks leveren, of in de keuken van je klant!

Een persoonlijke kok verdient als loon 25 euro per uur. Uiteraard is dit na de kosten van je ingrediënten als je die zelf betaald.

10. Autowasser – schoonmaker

Veel mensen hebben een auto die ze willen laten wassen door iemand persoonlijk en niet door een automatisch wassalon. Ook het interieur moet soms eens grondig schoongemaakt worden. 

Het loon van een freelance autowasser is rond de 25 euro per uur, of zo een 20 euro per auto. 

11. Virtuale assistent

Als virtuele assistent moet je van van alles wel iets kunnen. Het loon van een virtuele assistent is tussen de 10 en de 30 euro per uur. Afhankelijk van hoeveel je werkt en voor wie kan je maand salaris soms wel tot 3000 euro of meer zijn. Niet slecht voor een mini onderneming!

Heb je hulp nodig om jouw mini onderneming idee een succes te maken of om deze om te vormen tot een echt bedrijf? Neem dan nu contact met ons op en wij helpen je graag verder!

You might also enjoy