Beste branche om bedrijf te starten 2021

Beste branches om een bedrijf te beginnen in 2021

Beste branche om bedrijf te starten 2021

De beste niche of branche vinden om een bedrijf te beginnen is meestal de eerste beslissing die je moet nemen. Kies je iets waar je veel van weet? Kies je iets wat je passie is? Kies je iets waarvan je weet dat het een gat in de markt is? Het zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen en vaak een veel complexer antwoord hebben dan je op de eerste plaats zou denken.

Voor we het hebben over branches is het belangrijk om na te denken, waar je het beste een bedrijf start in 2021. Online, offline of een combinatie van de twee? Je kunt een webshop starten in bijberoep of als hoofdberoep, maar je kunt ook direct fysieke diensten gaan aanbieden zoals tuinman worden. De combinatie van beide lijkt ons het beste. Je gaat stevig inzetten op je online aanwezigheid en zo je ofwel fysieke producten verkopen aan consumenten of fysieke diensten uitvoeren! Nu to the point!

Dit zijn de beste branches om een bedrijf te starten in 2021

1. De zorgsector

Een van de beste branches om een onderneming te beginnen is de zorgsector. Door de steeds toenemende vergrijzing is het zeker dat er enkel maar meer vraag zal komen naar bedrijven die actief zijn in de zorgsector. Zo is het aantal 65-plussers met meer dan 22% gestegen in de laatste 10 jaar. In 2021 zal België maar liefst 1,5 miljoen mensen tellen die deze leeftijd of hoger hebben bereikt. Dit zijn ook de mensen die het meeste vermogen hebben en niet meer hoeven te sparen.

2. Reinigingsdiensten branche

De reinigingsindustrie is de branche waar je het best een bedrijf in start als je een snelgroeiende sector zoekt. Er is geen enkele andere sector waar meer nieuwe ondernemingen bijkwamen de laatste jaren. Schoonmaakbedrijven hebben dan ook grote winstmarges. Vaak betalen zij hun werknemers rond de 22 euro bruto per uur en rekenen zij tot 120 Euro per uur aan aan de opdrachtgever. De materiaalkosten zijn ook verwaarloosbaar.

3. Internationale export sector

Door al de Chinese goederen die we hier hebben vergeten we soms dat Europa het grootste exportblok ter wereld is. Europese goederen hebben overal ter wereld een uitmuntende reputatie. De kwaliteit is vaak ook veel beter dan lokale alternatieven. Door de groeiende wereldeconomie en opkomst van Azië wordt de vraag van producten van bij ons steeds groter. Deze worden daar als luxe producten aanzien, en luxe producten wil zeggen een luxe marge.

Zoek je een marketing bureau die weet hoe je deze markten bereikt? Je hebt hem gevonden! Onze consultancy experts zullen je haarfijn uitleggen hoe je dit doet. Contacteer ons en we kijken hoe we kunnen samenwerken!

4. Digitale beveiliging

Ben je gebeten door ICT? Of snap je hoe je een team moet managen? Dan is digital security ofwel digitale beveiliging een uitmuntende keuze voor je! Het is een van de snelst groeiende sectoren ter wereld en staat in België nog in de kinderschoenen. Vooral als je je richt op KMO´s is dit een goede branche om een bedrijf te beginnen. Heb je geen kennis in de ICT-sector? Dan zal het wat moeilijker worden. Je kunt wel samenwerken met andere freelancers, die wel deze ervaring hebben. Dan kun je je best focussen op het marketingaspect, of je laat ons dat doen. Jij bezorgt hen dan de leads, en jij krijgt een percentage van de prijs van totale opdracht.

5. Elektronica herstel

Er valt grof geld te rapen voor de handige Harrys onder ons. Iphones, smartphones, tablets, het breekt allemaal uiteindelijk. Ze worden ook alleen maar duurder. Veel mensen kijken daarom eerst als hun smartphone van meer dan 1000 Euro niet hersteld kan worden voor ze een nieuwe kopen. Het herstellen van elektronica is in veel gevallen een stuk makkelijk dan het lijkt. Zo kun you op Youtube leren een iphone te herstellen op minder dan een dag. Wanneer je niet-officiële onderdelen gebruikt, die vaak even goed zijn als de officiële kun je ook sterk besparen op jouw materiaal kosten.

Er zijn nog een hoop interessante branches om een bedrijf te beginnen in 2021! Ook voor 2022 zal er weer een hoop aan deze lijst veranderd zijn. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om er achter te komen welke dit zijn!

You might also enjoy